Hlavní obsah

Němečtí pedofilové byli za sex s dětmi vyhoštěni

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

Za sexuální orgie s českými dětmi budou dva němečtí pedofilové vyhoštěni z České republiky. Šedesátiletému Johanu Reinholdovi Weisemu a o dvanáct let mladšímu Kurtu Schmitzemu udělil v pátek Okresní soud Plzeň-jih tresty vyhoštění na dobu neurčitou, respektive na 10 let. Uznal je vinnými z pohlavního zneužívání několika dětí na Klatovsku. Nejmladšímu z nich bylo teprve sedm let. Žádný trest vězení však mužům neudělil.

Článek

Státní zástupkyně se na místě odvolala, považuje trest za nepřiměřeně nízký. Oba muži proto zůstávají ve vazbě.

Soudkyně Drahomíra Regnerová vysvětlila proč byli potrestáni jen vyhoštěním: "Nepodmíněné tresty, které navrhovala žaloba, by byly neúčelné, s ohledem na to, že by se oddálila doba nástupu obou  obžalovaných na sexuologické léčení."

Znalci z oboru sexuologie uvedli, že je nezbytně nutné, aby oba obžalovaní co nejdříve nastoupili ochrannou sexuologickou léčbu, u níž je nutné, aby byla vedena v mateřském jazyce.

Cizinci si vybírali ratolesti rodičů ze sociálně slabých rodin. Oba mají movité zázemí a za ukájení různými sexuálními praktikami platili dětem penězi, nebo je různě obdarovávali. Policie je zatkla v červnu v Radkovicích u Klatov. Tam měli také odstavený obytný přívěs, kde děti zneužívali. Obžalovaní se před soudem doznali, ale tvrdili, že sexuální aktivita byla ze strany dětí, které je prý k tomu vybízely.

"Nikdy nedošlo k něčemu, co by děti samy nechtěly. Dokázaly mne provokovat. Například si strkaly prst do úst a napodobovaly orální sex. Někdy se zase přede mnou svlékaly a vzájemně si sahaly na přirození. Stalo se také, že jeden z hochů ke mně přiběhl, dal mi pusu a jazyk mi při tom zasunul do krku. Bylo těžké tomu odolat a odmítnout je," prohlásil Weise.

Němce usvědčovaly jednak výpovědi zneužitých dětí, ale také video nahrávka pořízená skrytou kamerou přímo v karavanu. Tu tam umístila policie poté, co začala oba cizince podezřívat .

Reklama

Výběr článků

Načítám