Hlavní obsah

Němec podobný možnému únosci zmizelého Jakuba vypovídal na policii

Právo, jjí
HRADEC KRÁLOVÉ

Němec Thomas Georg Schwing, jehož policie hledala v souvislosti se zmizením devítiletého Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu, odmítl při své úterní výpovědi na policii v Hradci Králové, že by měl s případem cokoliv společného. Média spekulovala o jeho podobnosti s tváří muže, který je v souvislosti se zmizením chlapce hledán.

Foto: Jiří Jíra, Právo

Thomas Georg Schwing

Článek

O Schwinga se policie začala zajímat na základě jeho podoby s kresleným portrétem neznámého svědka, jehož policisté hledají zatím neúspěšně od poloviny druhého květnového týdne.

Schwing se o zájmu českých médií i policie o svoji podobu dozvěděl v Německu prostřednictvím svého právního zástupce v Česku Libora Petříčka.

„Pan Schwing odmítl, že by měl se zmizením toho chlapce cokoliv společného, předložil i celou řadu důkazů a popsal, co ve dnech, kdy se měl chlapec ztratit, tedy na počátku května, dělal,“ přiblížil obsah výpovědi pro členy speciálního vyšetřovacího týmu advokát.

Právník potvrdil, že vyšetřovatelé Schwinga z ničeho neobvinili, a současně naznačil, že zájem o jeho klienta zřejmě ani sami policisté nepovažovali za hlavní směr vyšetřování.

Policie hledá svědka, který by mohl přinést cenné informace do případu pohřešovaného Jakuba Šimánka

„Výslech pana Schwinga byl podle mě dost ovlivněn tlakem médií v minulých dnech,“ poznamenal Petříček. „Rozešli jsme se s tím, že jsme policii nabídli další spolupráci. Předpokládáme, že si policie předložené listinné důkazy, jako záznamy, kdy a odkud pan Schwing volal ze svých mobilních telefonů, prověří,“ dodal Petříček.

Devítiletý Jakub Šimánek se ztratil v havlíčkobrodském parku Budoucnost v neděli čtvrtého května odpoledne mezi čtrnáctou a patnáctou hodinou. Policisté vyloučili, že by se utopil v některém z havlíčkobrodských rybníků, po deseti dnech se vyšetřování případu ujal speciální tým z krajské policejní správy v Hradci Králové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám