Hlavní obsah

Dali na koleje beton, vlak musel brzdit. Zadrželi podezřelé, prý jednali zkratkovitě

Novinky, kub
Tochovice
Aktualizováno

Na poslední chvíli zastavil v úterý strojvedoucí na Příbramsku vlakovou soupravu, když zahlédl betonové pražce položené na kolejích. Ve vlaku bylo deset cestujících, nikomu se nic nestalo. Policie zadržela dva lidi, které podezřívá, že na dráhu nebezpečnou nástrahu umístili.

Foto: České dráhy

Na kolejích v Tochovicích byly betonové pražce

Článek

Vlak se dostal do problémů v úterý krátce po 16. hodině mezi zastávkami Březnice a Tochovice na Příbramsku.

Strojvedoucí si při jízdě ve směru na Tochovice všiml zábrany na kolejích a začal brzdit. Ke střetu naštěstí nedošlo a nikomu z deseti cestujících ve vlaku se nic nestalo.

Vlak houkal, kamion přesto vjel na trať. Srážku na Příbramsku natočila palubní kamera

Krimi

„Proběhla pátrací akce, do které byl zapojený také vrtulník s termokamerou. Zhruba po dvou hodinách jsme zadrželi dvě podezřelé osoby,” sdělila ve středu Novinkám mluvčí policie Monika Schindlová.

Foto: České dráhy

Vlak brzdil před překážkou v Tochovicích

Policie dvojici obvinila z obecného ohrožení, za které hrozí tři až osm let vězení. Na tento trestný čin se nevztahuje zpřísnění trestu vzhledem ke stavu nouze, který v Česku v těchto dnech panuje kvůli pandemii koronaviru, u obecného ohrožení to platí podle mluvčí v případě ohrožení státu nebo ve válečném stavu.

Věk ani pohlaví zadržených policie nesdělila. „Dvojce se přiznala a činu litovala. Důvodem bylo zkratkovité jednání,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám