Hlavní obsah

Nejsme hrdinové, vzkázali policisté pomáhající při požáru ve Vejprtech

Právo, ape
Chomutov

Policisté zasahující při požáru domova pro osoby s mentálním postižením ve Vejprtech Jakub Ježko a Martin Marek nechtějí své jednání komentovat v médiích. Při požáru zemřelo osm lidí, jednoho z policistů chce prezident Miloš Zeman ocenit.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah po požáru ve VejprtechVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

„Velmi si vážíme všech projevů uznání, kterých se nám dostalo. Necítíme se však být hrdiny, jednali jsme tak, jak by se v této situaci zachoval každý z nás. A navíc, nebyli jsme jedinými, kteří pomáhali,“ vzkázali policisté.

Starostka Vejprt: Policista byl pohotový, ale byla to týmová práce

Krimi

K záchraně se dopoledne vyjádřila starostka Vejprt Jitka Gavdunová (ODS), která ocenila rychlý zásah a pomoc všech přítomných.

„Strašně mu (policistovi) děkuji, že byl tak pohotový, ale trošku bych to uvedla na správnou míru. To byla týmová práce. Bez pomoci hasičů, kteří tam byli stejně rychle jako policie, bez pomoci lidí, kteří tam pracují, by sám do toho kouře nemohl. Určitě strašně obdivuju také svého místostarostu, který leží doteď v nemocnici, protože se snažil také rychle pomoci,“ řekla starostka Gavdunová.

Bude sbírka

Právu se podařilo zkontaktovat manželku policisty, ta řekla, že její manžel se k události vůbec nechce vyjadřovat.

Zeman ocení policistu, který zachránil 10 lidí ve Vejprtech

Krimi

V nemocnici skončil jak zasahující policista, tak místostarosta Vlastimír Volín (STAN). Policista byl propuštěn domů po ošetření, místostarosta by měl být propuštěn během pondělí.

Hořet začalo v neděli brzo ráno a na místo se sjeli hasiči z širokého okolí, záchranáři a policisté. Na místě zemřelo osm lidí, dalších 30 bylo zraněno. Tři stále zůstávají v nemocnici.

Město vyčísluje škody a ve spolupráci se statikem zjišťuje, zda bude budova obyvatelná. Vejprty také plánují založení sbírkového účtu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám