Hlavní obsah

Nechci otravovat, odmítal v Brně pomoc zraněný mladík s pěti promile

– Brno

Měl v sobě dávku alkoholu, která by podobného jedince, ovšem bez návyku na pití nápojů s ethanolem, nejspíš stála život. Přesto komunikoval a stál na nohou. V takovém stavu našli městští policisté v Brně 26letého mladíka, který utrpěl při konfliktu s jiným mužem zranění na hlavě. Muže podezřelého z napadení strážníci dopadli, opilec skončil v nemocnici.

Mladík nadýchal přes pět promileVideo: MP Brno

 
Článek

Strážníky v sobotu přivolali do Mlýnské ulice, kde se v domě charitativní organizace Armáda spásy odehrál konflikt. Při něm měl 30letý muž odstrčit o čtyři roky mladšího soka, který upadl na zem a měl krvácivé zranění na hlavě.

Incident zaznamenala bezpečnostní kamera, strážníci tak krátce nato našli nedaleko objektu podezřelého.

Měl jsem čtyři deci vína, sdělil hlídce řidič. Nadýchal čtyři promile

Krimi

„K útoku se jim přiznal. Před budovu s hlídkou vyšel i napadený muž, nevyžadoval však ošetření a nechtěl říct, kdo mu ublížil. Strážníci přesto přivolali zdravotníky, aby bylo možné spolehlivě vyloučit vnitřní poranění hlavy,” vylíčil v pondělí okolnosti zásahu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Školáci v Brně popíjeli vodku smíchanou se slivovicí. Dívce naměřili 2,8 promile

Krimi

Zraněný byl podle mluvčího zjevně silně opilý a rovněž se mu nedařilo podle pokynů strážníků dýchnout do přístroje na měření míry alkoholu v dechu. Co bylo zprvu nad jeho síly, se ale nakonec podařilo, a mladík nadýchal 5,64 promile.

„Jsem v podnapilém stavu. Nebudu nic říkat, nechci otravovat,” řekl mladík strážníkům, když odmítal ošetření, stejně jako nechtěl sdělit, kdo do něj při šarvátce strčil.

Mladík nadýchal přes pět promile

„Tento vysoký údaj byl podstatný i pro záchranáře, protože za běžných okolností může taková opilost bezprostředně ohrožovat život. Po ošetření tedy zamířila sanitka s pacientem rovnou do nemocnice,” sdělil Ghanem s tím, že mladík překonal v nelichotivé statistice v Brně letošního rekordmana, který nadýchal 5,22 promile.

Samotný incident strážníci podle Ghanema poslali do správního řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám