Hlavní obsah

Nebezpečná zábava teenagerů na Brněnsku: Další mladík doplatil na lezení po vagónech

– Brno
Právo, mh

Už čtyři vážné úrazy elektrickým proudem na železnici vyšetřovala na Brněnsku za poslední dva měsíce policie spolu s Drážní inspekcí. Naposledy záchranáři vyjeli k trojici mladých lidí ve čtvrtek. Jeden z mladíků utrpěl těžké zranění, zbývající dva šok.

Foto: Policie ČR

Oblečení člověka po zásahu proudem z trolejí. Ilustrační foto

Článek

Pomineme-li fakt, že je přístup na železnici s výjimkou míst k tomu určených zakázán, obrovským hazardem je lézt na střechy vagónů. K zásahu elektrickým proudem u střídavé trakční soustavy postačí přiblížit se k troleji, oběť se jí ani nemusí dotknout. Následky pak bývají fatální.

„Nejinak tomu bylo i ve čtvrtek odpoledne, kdy trojice mladých lidí vylezla na odstavený vagón mezi stanicemi Brno‚ Horní Heršpice a Modřice. Jednoho z nich pak zasáhl proud a další dva mohou mluvit o velkém štěstí, že si odnesli z celé události pouze šok. Na zemi svému kamarádovi poskytli první pomoc,“ vylíčil poslední vážný případ mluvčí policie Pavel Šváb.

Zasažený mladý muž skončil v kritickém stavu v bohunické nemocnici, jeho přátelé po hrůzném zážitku putovali na tamní krizové centrum.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám