Hlavní obsah

Natálce vyhrožovala smrtí 81letá žena

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Policie v těchto dnech obvinila autora anonymního dopisu, který začátkem roku přišel na adresu rodičů popálené Natálky z Vítkova a ve kterém zazněly na adresu holčičky, jejích sester i rodičů vyhrůžky fyzickou likvidací. Autorem dopisu je žena ve věku 81 let, která žije v okolí Litoměřic, odkud byl dopis i odeslán.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka Kudriková oslaví za měsíc své třetí narozeniny, od úterý podstupuje rehabilitace v ostravské fakultní nemocnici.

Článek

O tom, že policie našla autora anonymního dopisu, informovalo Právo jako první už před měsícem. „Trestní stíhání bylo ale zahájeno teprve nyní,“ uvedl ve čtvrtek mluvčí moravskoslezské policie Miroslav Pech. „Mohu potvrdit, že jde o ženu z Litoměřicka, která má 81 let,“ řekl.

Policie nejdříve případ anonymního dopisu vyšetřovala pro podezření z hanobení národa, rasy a přesvědčení. V průběhu rozhovoru s důchodkyní však vyšlo najevo, že prioritní motivem nebyla rasová nenávist.

„Žena byla obviněna z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci,“ dodal Pech. Případ policisté předají do místa bydliště obviněné, kde bude žena i souzena. Vzhledem k okolnostem a věku by přitom nejspíš měla vyváznout s podmínkou.

Na dotaz Práva, jaký tedy měla žena v tak pokročilém věku důvod vyhrožovat smrtí obětem žhářského útoku, mluvčí řekl, že to byla „celková zloba.“

Dopis dostali rodiče Natálky těsně po Novém roce, policii to ale oznámili až po několika dnech. V obálce, která přišla běžnou poštou, byla mimo jiné fotografie se všemi členy rodiny. Na ní bylo napsáno, že všichni půjdou do plynu, jednotlivé obličeje pak byly popsány čísly s pořadím, v jakém na popravu půjdou. „Já jsem měla jedničku, Natálka měla dvojku,“ řekla již dříve matka Natálky Anna Siváková. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám