Hlavní obsah

Násilník v Praze pobodal kolemjdoucího, který se zastal dvou žen

– Praha

Kriminalisté obvinili 34letého agresora, který řádil na konci dubna v Praze. Nejprve si vybil zlost na dopravních značkách, pak na svědkyních, a nakonec pobodal kolemjdoucího. Policisté o případu informovali v úterý s tím, že hledají další svědky incidentu.

BEZ KOMENTÁŘE: Boj obviněného muže s dopravními značkamiVideo: Policie ČR

 
Článek

Hodinu po půlnoci 27. dubna útočník zaparkoval auto v ulici Budečská a okamžitě z neznámého důvodu vyrazil do boje s dopravními značkami. Kopal do nich a povalil je na zem. Okřikly ho dvě ženy, které šly okolo, a tak násilník obrátil hněv proti nim. Svědkyně urážel a byl na ně sprostý, proto se jich zastal náhodný kolemjdoucí. Na něj po několika slovech zaútočil.

„Čtyřiatřicetiletý útočník zjevně došel po prvních dvou útocích k závěru, že pěsti a kopance jsou málo, a na třetí napadení se vyzbrojil nožem. Tím posléze zaútočil jednačtyřicetiletému poškozenému do oblasti hrudníku, horních i dolních končetin, kdy na všech těchto místech mu způsobil bodnořezná zranění,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Utekl k manželce

Útočník následně utekl domů k manželce, kde ho ale během chvíle vypátrali policisté. Převezli ho na služebnu, kde byl později obviněn z trestných činů těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Kriminalisté by ovšem potřebovali zadokumentovat další svědectví. Incident viděli nejméně další dva lidé, se kterými by policisté rádi mluvili. Přijmou ale i svědectví dalších osob. Informace lze volat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám