Hlavní obsah

Náraz do veteránu přišel draho. Škoda na Aeru 30 jde do statisíců

Vyškov

Dopravní nehoda Volkswagenu Transporter a historického vozu Aero 30 u Habrovan na Vyškovsku skončila v pondělí lehkým zraněním spolujezdce ve veteránu, škoda na vozidle jde však do statisíců, ač na první pohled má jen lehce poškozený bok.

Foto: Policie ČR

Škoda na Aeru 30 byla vyčíslena na 400 tisíc korun.

Článek

U Habrovan na Vyškovsku narazil řidič Volkswagenu Transporter do protijedoucího historického vozidla Aero 30. Pondělní nehoda skončila lehkým zraněním spolujezdce ve veteránu a poměrně vysokou škodou – 450 tisíc korun na obou autech. Ceny historických aut jsou vysoké, podotkla mluvčí policie Iva Šebková.

Třiatřicetiletého řidiče volkswagenu podle jeho výpovědi na chvíli oslepily sluneční paprsky. „Zatímco na jeho voze vznikla při kolizi škoda 50 tisíc korun, veterán Aero 30 má na pohled pouze poškozený bok, ale škoda je 400 tisíc korun,“ uvedla v úterý mluvčí policie Iva Šebková.

Oprava je velmi složitá

„Pro historické auto je účast na nehodě vždy pohromou. Následná oprava je velmi složitá. I když to na první pohled není vidět, vozidlo má obvykle poškozenu nosnou konstrukci a je nutné jej téměř do šroubku rozebrat,“ řekl místopředseda klubu majitelů historických aut Veterán Brno Karel Kupka.

Obdobně bude nutné postupovat i při opravě auta z Vyškovska. Vozy značky Aero 30 byly za první republiky velice oblíbené a dosud je o ně při srazech veteránů velký zájem. Tato malá osobní auta vyráběla v letech 1934–1947 firma Aero v Praze-Vysočanech. Vůz byl opatřen dvouválcovým dvoutaktním motorem. Vyrobilo se 7964 aut této značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám