Hlavní obsah

Nákladní vlak usmrtil na kolejích dvě dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Tragická železniční nehoda se stala před polednem u Jirkova na železniční trati mezi Ústím nad Labem a Chomutovem. Nákladní vlak zde srazil a usmrtil dvě patnáctileté dívky, které se pohybovaly na kolejích. Dívky byly dvojčata.

Článek

"Událost se stala u stanice Jirkov v 11:54. Nákladní vlak patřil společnosti Mostecká uhelná. Děti se pohybovaly v kolejišti a vlak je usmrtil na místě," uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Podle něj nebyla chyba na straně strojvedoucího.

"Co dívky dělaly v kolejišti, zatím nevíme. Přijíždějící soupravu nejspíš nezpozorovaly," doplnil Neusar.

Děti se zřejmě snažily přejít kolejiště, v místě je to prý běžné, protože v okolí nevede žádná cesta. Vlaky tu však jezdí rychlostí až 70 kilometrů v hodině, v místě navíc zatáčka.

Střet nastal před zastávkou, mimo prostory pro nástup a výstup cestujících. V místě nehody je trať obousměrná, vlaky tak nyní jezdí jen po jedné koleji a nabírají zpoždění několik desítek minut.

Vzhledem k velkému množství příspěvků, které porušují pravidla, jsme se rozhodli diskusi zablokovat. Slušným čtenářům se omlouváme.

Reklama

Výběr článků

Načítám