Hlavní obsah

Náklaďák na chodníku zabil školačku

– NOVÝ JIČÍN
Novinky, Josef Gabzdyl, Právo

Obrovská tragédie zakončila ve čtvrtek školní rok na Novojičínsku. Po sedmnácté hodině v novojičínské místní části Žilina nedaleko mateřské školy vjel z dosud nezjištěných příčin nákladní vůz na chodník do skupiny sedmi procházejících dětí - skautů. Osmiletá dívka zraněním na místě podlehla, další dívka byla vrtulníkem transportována do nemocnice.

Článek

"Osmiletá dívenka zraněním na místě podlehla a sedmnáctiletou dívku transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Policisté jsou na místě," uvedla novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková.

Mluvčí fakultní nemocnice Štěpán Neuwirth ještě nemohl sdělit podrobnosti. "Dívku právě vyšetřují na urgentním příjmu, proto je na jakékoliv prognózy hodně brzy," řekl. Podle posledních zpráv by neměla být v přímém ohrožení života.

Policisté ještě nevědí, proč řidič jedoucí od obce Mořkov do Nového Jičína vjel po mírné zatáčce na chodník. Řidič totiž nebyl schopen výslechu, zhroutil se a sanitka ho v šoku převezla do novojičínské nemocnice "Dechovou zkouškou ale nebyl zjištěn alkohol," uvedla novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková.

Na místo musela přijet i psycholožka, která se nejprve postarala o ostatní děti, které tragédii viděly, a hlavně se pak starala o zcela šokovaného otce mrtvé holčičky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám