Hlavní obsah

Nakažených pražských hasičů už je 31

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští hasiči mají aktuálně 31 příslušníků nakažených nemocí COVID-19, oznámil to ve čtvrtek jejich mluvčí Martin Kavka. V karanténě je 100 hasičů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Aktuálně máme 31 nakažených hasičům, necelých 200 lidí jsme do této chvíle otestovali, 100 hasičů je v karanténě. Za poslední dva dny se počet nakažených hasičů nezvýšil,“ informoval Kavka.

Pražský hasičský sbor má přes 850 příslušníků. Vedení v minulých dnech přijalo opatření, aby zamezilo zbytečnému styku hasičů z jiných stanic a snížilo počty sloužících mužů. Nyní je to 120 hasičů na směnu a 50 v záloze.

Koronavirus má 23 hasičů

Koronavirus

Před týdnem byla uzavřena stanice Krč, která byla vydezinfikována stejně jako ostatní stanice, a to včetně aut. Speciálním zařízením je průběžně dezinfikováno také operační středisko.

První dva případy nákazy ve sboru pražští hasiči ohlásili v polovině března, jeden hasič byl ze směny ze stanice Satalice, druhý ze strojní služby ve Strašnicích. Nakazili se při soukromé nebo sportovní aktivitě. V celé ČR je nakažených 1775, největší počet nakažených je právě v Praze.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám