Hlavní obsah

Na známého poštval filu, ovčák kousl dívenku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na svého známého poštval ve středu večer v Ostravě-Zábřehu 41letý muž psa. Brazilské file těsně před útokem sundal náhubek a pes se napadenému pětkrát zakousl do nohy. "Způsobil mu tržně - zhmožděné rány na levém bérci a stehně," uvedl mluvčí ostravské policie. O den později německý ovčák pokousal 8letou holčičku v Dašicích na Pardubicku.

Foto: Petr Kříž

Správně ošetřené stále zrají, a kdo si myslí, že dát degustátorům naslepo krabičák a nepoznali by rozdíl, je legrační pumprdlíček

Článek

Podle policie poštváním psa vyvrcholila rozepře opilých mužů z Ostravy a Karviné. Kriminalisté majitele psa obvinili z výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví.

Podle chovatelů je fila vůči svému majiteli a jeho rodině oddaná a k dětem tolerantní. Jednou z povahových vlastností tohoto plemene je nedůvěra vůči cizím. V roce 2002 pes této rasy napadl v Kladně třináctiletého chlapce, jehož lehce zranil na pravém předloktí. Přivolanému strážníkovi ale prokousl obě ruce.

O dalším případu pokuosání psem informovala policii 32letá žena z Pardubic. Ve čtvrtek v Dašicích její dceru pokousal německý ovčák. Policisté zjistili, že majitelem psa je místní občan, s jehož synem si dívka ten večer hrála. Děvčátko bylo se zraněními ošetřeno v pardubické nemocnici. Majitel psa je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám