Hlavní obsah

Na Zlínsku explodoval plyn v rodinném domě, dva zranění

Zlín
Aktualizováno

Muž a žena utrpěli vážná zranění při výbuchu plynu, který explodoval v úterý ráno v rodinném domě v Tlumačově na Zlínsku. Následkem exploze došlo k částečnému zřícení domu. Zraněné transportovaly do nemocnice dva vrtulníky záchranářů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Následky výbuch plynu

Článek

O události informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil. „Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů, dva vrtulníky letecké záchranné služby i policisté,“ sdělil Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

U výbuch zasahovaly dva vrtulníky

Muž a žena byli letecky transportováni na popáleninové centrum brněnské fakultní nemocnice, řekl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan. Podle něj má žena poškozené dýchací cesty a muž byl popálený.

„Došlo k úniku plynu z propanbutanové lahve v rodinném domku a výbuchu, bez následného požáru. Po částečné destrukci objektu čekáme na vyjádření statika. Hasiči mají na místě i speciální technický vůz,“ uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Podle policejní mluvčí Lucie Javoříkové byli při výbuchu zraněni starší lidé. Příčinu neštěstí policie zjišťuje. Vzhledem k tomu, že zřícené části domu spadly do dvora, nemusela být ulice uzavřena. Policie pouze dopravu reguluje podle aktuálních potřeb zasahujících jednotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám