Hlavní obsah

Na ženu čekal s polenem v ruce, nyní mu za vraždu hrozí doživotí

– Tábor
Právo, Pavel Orholz

Před krajským soudem v Táboře se ve čtvrtek začal hájit šestačtyřicetiletý Roman Koutný. Obžaloba mu klade za vinu, že loni v říjnu zavraždil v pronajatém domě ve Veselí nad Lužnicí kvůli dvaceti tisícům korun 26letou zaměstnankyni společnosti poskytující finanční půjčky. Hrozí mu až doživotní vězení.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Roman Koutný se ve čtvrtek hájil u táborského soudu.

Článek

Koutný si pozval ženu do svého domu, a když vstoupila na dvůr, podle obžaloby ji několikrát zezadu udeřil polenem do hlavy. Před soudním senátem svého činu ve čtvrtek litoval. „Nemělo se to stát, je mi to líto,“ sdělil.

Podle důkazů z přípravného řízení chtěl vraždou řešit svízelnou finanční situaci. On i jeho partnerka dluží na nájmu, v bankách, ale také na exekučních úřadech. K nejtěžšímu zločinu se uchýlil, když mu hrozilo, že bude s partnerkou vystěhován z pronajatého domu. „Znal jsem ji, vyřizoval jsem s ní dříve i jiné půjčky,“ vypověděl Koutný policii, proč ženu kontaktoval.

Obžaloba má za to, že se na ženu, která přišla i s dvaceti tisíci, Koutný dopředu připravoval. Věděl, že ji udeří polenem, aby se peněz zmocnil. „Důsledkem ran do hlavy došlo k otoku a zhmoždění mozku, na jehož následky žena zemřela,“ uvedla žalobkyně Alena Píchová.

U soudu měla ve čtvrtek vypovídat i kolegyně zavražděné ženy, při pohledu na obžalovaného se ale neubránila slzám. Soudce musel nechat muže na chvíli vyvést ze síně. Soudní líčení bude pokračovat v pátek a možná padne i rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám