Hlavní obsah

Na Vsetínsku se v mlze ztratil běžkař, promrzlého ho našli v korytě potoka

Právo, Jiří Růžička

Běžkaře, který v noci na neděli zabloudil v mlze, se silně podchlazeného podařilo po několikahodinovém pátrání najít v korytě Pulčínského potoka na Vsetínsku. Promáčeného muže odvezla záchranka do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pohřešování manžela oznámila v sobotu kolem půl desáté večer manželka. Uvedla, že její muž šel na běžky, měl jít z Pulčína do Zděchova, kde bydlí. Kolem půl deváté večer jí volal z mobilního telefonu, že se ztratil, ale že bez problémů dojde. Říkal, že je někde na kopci. Trasu znal, chodíval tam několik let,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Když se muž nevrátil ani po hodině, kontaktovala žena policii na lince 158. „Zorganizovali jsme s pomocí hasičů, horské služby a občanů pátrací akci. Do terénu vyrazilo v sedmistupňovém mrazu více jak deset policistů z různých oddělení v rámci okresu Vsetín a povolali jsme i kolegy ze sousedního zlínského okresu z oddělení ve Valašských Kloboukách. Do pátrání se zapojily téměř tři desítky profesionálních a dobrovolných hasičů a dále několik členů horské služby. Hledat běžkaře se vydalo i několik občanů Pulčína. Celkem po něm pátralo více než padesát lidí,“ řekla Javorková.

Našli ho kolem třetí ráno

Ztracený muž měl sice u sebe mobilní telefon, ale naposledy mluvil se svojí manželkou kolem půl deváté večer. Pak už se s ním nedařilo spojit. Policisté zvažovali přivolání vrtulníku, ovšem vzhledem k velké mlze by to bylo bezpředmětné.

Silně podchlazeného běžkaře se nakonec podařilo najít po třetí hodině ráno v korytě Pulčínského potoka. Jedenapadesátiletého muže, který byl celý promáčený, si odvezla rychlá záchranná služba do nemocnice.

„Všem lidem, kteří se do pátrání zapojili, patří poděkování. Nepochybně běžkaři pomohli zachránit život,“ řekl vedoucí obvodního oddělení Policie ČR ve Vsetíně Ivo Novák.

Reklama

Výběr článků

Načítám