Hlavní obsah

Na Třinecku zabil muže padající strom

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tragédii se proměnilo čtvrteční kácení stromů na Frýdecko-Místecku. Padající kmen těžce zranil 68letého muže, který i přes všechnu pomoc záchranářů nakonec zemřel.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Kácení stromů

Článek

K vážnému úrazu došlo v lokalitě Košařiska na Třinecku krátce před polednem. Záchranáři museli muže resuscitovat. „Pacient utrpěl poranění hrudníku, břicha, pánve a končetin,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že lékař zajistil dýchací cesty pacienta, připojil ho k přístrojem řízené ventilaci. „Posádky provedly vstup do kostní dřeně a další odborné úkony. Ani několik desítek minut trvající snaha o záchranu muže však nevedla k úspěchu, ten svým poraněním na místě podlehl,“ uvedl.

Dva muže ve Zlínském kraji zavalily stromy, skončili v nemocnici

Krimi

Humpl připomněl, že o pár dní dříve, v sobotu 4. dubna, zranil padající strom pětašedesátiletou ženu v Karpentné, jen sedm kilometrů od místa čtvrtečního neštěstí. Také žena následkům zranění podlehla.

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková uvedla, že příčiny, další okolnosti a míru zavinění tragické události nyní prověřují třinečtí kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám