Hlavní obsah

Na Šumpersku hořela galvanovna

Šumperk

V galvanovně v Postřelmově na Šumpersku začalo v neděli ráno hořet. Při požáru podle hasičů hrozil únik jedovatého kyanovodíku. Záchranáři zasahovali v chemických oblecích, na místě byl také chemický kontejner. Řekl to krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Obyvatelé Postřelmova i okolních obcí byli upozorňováni na možné nebezpečí, k evakuaci se přistoupit nemuselo.

Foto: Jana Pechová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Informaci o požáru jsme dostali před 07:00, na místě zasahují čtyři jednotky," uvedl mluvčí hasičů. Zhruba po dvou hodinách se povedlo požár zlikvidovat.

Vedení obce upozornilo své obyvatele na možné nebezpečí. "Vyhlásili jsme, aby občané nevětrali z důvodu úniku možných jedovatých látek. Továrna naštěstí leží na okraji obce a část, kde vypukl požár, úplně na konci areálu. Jde to tedy mimo nás a nějaké nebezpečí nehrozí," řekl starosta obce Jaroslav Nimrichtr. Podotkl, že hořet začalo ve sklepení, příčina zatím není známa.

Policisté objížděli i okolní obce. "Upozorňují, aby lidé nevětrali a nevycházeli z domova. Vše je však pod kontrolou, evakuace nehrozí," řekla krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Závod sídlící v Tovární ulici v Postřelmově se zabývá povrchovou úpravou kovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám