Hlavní obsah

Na služebně, kde vyslýchají střelce z Raškovic, zasahovala sanitka

Novinky, Ondřej Kořínek, Jiří Forman
Frýdek Místek

K policejní služebně ve Frýdku-Místku byla v úterý dopoledne přivolána záchranná služba. Policie se k zásahu odmítla vyjádřit, je ale pravděpodobné, že na místo zdravotníci vyjeli k útočníkovi z Raškovic, kterého tam policisté vyslýchají.

Záchranáři ošetřovali muže s kolapsemVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„K události ve Frýdku-Místku nebudeme podávat žádné informace,“ řekl Novinkám mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Na dotaz, jestli zásah sanitky souvisí s případem v Raškovicích, odvětil: „V tuto chvíli se opravdu nebudeme vyjadřovat, ale informace se chystají a bude je podávat krajské ředitelství.“

„Zasahovali jsme u muže s nahlášeným kolapsem. Pacient byl ošetřen na místě,” uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl a doplnil, že nešlo o policistu.

Podle zjištění Novinek podezřelý, kterého policie zadržela po střelbě, učil na střední škole gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku. Na školu chodila také dívka, kterou muž zřejmě učil. Vedení školy se k učiteli a incidentu odmítlo vyjádřit.

Podle Moravskoslezského deníku čekala dívka s učitelem dítě.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Červeným hyudayem přijel pachatel na místo činu

Střelba z rodinného domu v Raškovicích zazněla kolem pondělní páté hodiny odpolední. Útočník přijel do domu, kde bydlela 17letá dívka se svými rodiči a prarodiči, s manželkou, která zůstala v autě a přivolala policii. Útočník měl u sebe tři zbraně. V domě zastřelil 74letého muže a dívku, ve vážném stavu byla do nemocnice převezena ještě 71letá žena.

Až výjimečný trest 

Lehce zraněného pachatele policisté zadrželi. Kriminalisté celou obec uzavřeli a nikoho do ní nepouštěli. Uzavřena byla až do úterních dopoledních hodin.

Podle dosud nepotvrzených informací za činem mohla být neopětovaná láska. Útočník také v minulosti vlastnil živnostenský list na výuku anglického jazyka, který ale po dvou letech pozastavil.

Kriminalisté zajišťovali stopy celou nocVideo: Jiří Forman, Novinky

Sousedé jsou činem zhrozeni, rodina prý byla bezproblémová. Matka dívky pracuje v obci jako zdravotní sestra, otec podniká zřejmě v autoopravárenství a zámečnictví.

Kriminalisté čin vyšetřují jako vraždu, pachateli v případě odsouzení hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Policie další informace sdělí na tiskové konferenci ve středu dopoledne.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám