Hlavní obsah

Místo sypačů objevil silničář v Jizerských horách velbouda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Netradiční zážitek měli na zasněžené cestě řidiči ve středu ráno na Jablonecku. Po silnici se tam procházel velbloud. Informoval o tom na svém Instagramu moderátor Leoš Mareš, podle kterého zvíře nemělo reflexní prvky.

Foto: Petr Šén

Velbloud na silnici na Jablonecku.

Článek

Na velblouda ráno narazil ředitel libereckých silničářů Petr Šén na silnici mezi Bedřichovem a Hraběticemi, který ho také vyfotil. „Protože nám napadl první sníh, vydal jsem se na kontrolu podřízených a narazil jsem na velblouda. V klidu se procházel po silnici asi se mu nechtělo do sněhu,“ řekl Novinkám Šén.

Následně informoval strážníky a policisty. „Majiteli se podařilo velblouda velmi brzy odchytit. Nevznikla žádná škoda ani nebyl nikdo zraněn. Jak zvíře uteklo, jsme nezjišťovali,“ řekla Novinkám mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Protože se nikomu nic nestalo, policie se dále případem nezabývá. Velbloud patří  jízdárně sídlící v Prezidentské chatě, vzdálené od Janova asi kilometr do kopce. V létě ho můžou lidé vidět popásat se na louce pod rozhlednou Královka.

Útěk dvouhrbého svěřence, kterým se od rána baví celý internet, zaměstnance jízdárny vylekal. „ Pro nás to moc sranda nebyla, ale naštěstí se nic nestalo a je vše v pořádku, teď už se tomu můžu taky zasmát,“ komentovala na facebooku jízdárny správkyně.

Hasiči na Silvestra pomáhali velbloudovi, uvízl v rybníku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám