Hlavní obsah

Na Semilsku zemřela žena, vypila alkohol s metanolem

• Aktualizováno

Na Semilsku v úterý zemřela osmačtyřicetiletá žena po vypití alkoholu obsahujícího nebezpečný metanol. Případ vyšetřuje policejní inspekce, protože v něm figuruje i příslušník policie. Řekla to mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Celníci zabavovali otrávený alkohol hlavně na Zlínsku, odkud pochází hlavní obvinění v kauze.

Článek

"Prověřujeme případ dnešního úmrtí ženy z okresu Semily po požití alkoholického nápoje obsahujícího metylalkohol," uvedla Sandorová.

Potvrdila, že inspekce se kauzou zabývá, protože je do ní zapojen příslušník policie. "Více ale nyní nemohu říci, vyšetřování je teprve na začátku," doplnila.

Žena byla hospitalizována v Liberci. "Byla hospitalizována na našem anesteziologicko-resuscitačním oddělení, nepodařilo se ji ale zachránit a večer zemřela," řekla mluvčí nemocnice Barbora Silná.

Mluvčí kvůli úmrtí zároveň varovala před pitím podezřelých alkoholických nápojů, například z nekolkovaných lahví. Požádala také, aby se kdokoli, kdo narazí na takové alkoholické nápoje, nebo má informace k dnešnímu úmrtí na Semilsku, obrátil na linku 158 či telefon operačního střediska policejní inspekce na čísle 974 839 734.

Od loňského září zemřelo na otravu metanolem 47 lidí, žena je zřejmě 48 obětí. Desítky lidí skončily v nemocnici s otravou. V Libereckém kraji je to první případ, jeden muž se sice už dříve přiotrávil, vyvázl ale naštěstí bez následků.

Obviněným hrozí doživotí

V kauze je obviněno 31 lidí ze Zlínska, kde byla hlavní větev. Případ míří k obžalobě. V tomto kraji také na otravu zemřelo nejvíce lidí, celkem 38.

Tři lidé, kteří jsou na samém vrcholu řetězce Metylu, jsou obviněni z obecného ohrožení. Těmto třem vazebně stíhaným osobám hrozí jim až doživotní žalář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám