Hlavní obsah

Na Rozkoši se převrátila loďka, trosečníky zachránili policisté

– Česká Skalice
Novinky, Petr Nový

Na hladině přehrady Rozkoš u České Skalice se v pátek ráno převrátila loďka se třemi lidmi. Zpět na břeh pomohl trojici přivolaný člun policistů, kterým muži zákona převrácenou loďku i s trosečníky dotáhli ke břehu.

Článek

Policistům v Novém Městě nad Metují a v České Skalici začala páteční služba zostra. V půl šesté volal náhodný svědek na tísňovou linku s tím, že na vodní hladině přehrady Rozkoš vidí převrácenou loďku a ve vodě u ní tři muže.

Novoměstští policisté ihned kontaktovali kolegy na druhé straně přehrady v České Skalici, kteří mají k dispozici motorový člun. S tím ihned vyrazili na místo ohlášeného neštěstí.

„Policisté skutečně uviděli ve větší vzdálenosti od břehu na vodní hladině tři muže ve vodě držící se převrácené loďky. Naštěstí se všichni tři muži stále drželi a okamžité ohrožení života nehrozilo,“ řekla mluvčí policie Eva Prachařová.

Policisté nedobrovolným trosečníkům vyjeli na pomoc. „Loďku v krátké chvíli zapřáhli na lano a přitáhli zpět i se stále se držícími muži k pevnému břehu,“ doplnila mluvčí.

Trosečníky za několik minut šťastně dostali na pevnou zem nezraněné, jen pořádně mokré a mírně vystrašené. Co převržení loďky předcházelo, není zatím známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám