Hlavní obsah

Na projednání Kramného případu si vrchní soud vyčlenil dva dny

– Olomouc

Případ Petra Kramného projedná olomoucký vrchní soud na přelomu května a června. Sedmatřicetiletý Kramný, kterého v lednu ostravský krajský soud nepravomocně odsoudil za vraždu manželky a dcery v Egyptě, dostal 28 let vězení. Kvůli rozsahu odvolání i samotného spisu si na jednání soud vyčlenil dva dny, řekl v úterý mluvčí olomouckého vrchního soudu Vladimír Lichnovský.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Kramný

Článek

Proti původnímu rozsudku se odvolali žalobce, obžalovaný a také jeho matka. Spis čítá aktuálně více než 6300 stran textu.

Veřejné zasedání bylo nařízeno na 31. května a 1. června. „Důvodem nařízení veřejného zasedání na dva jednací dny je především rozsah odvolacích námitek, které byly soudu dosud ze strany obhajoby předloženy, a vzhledem k rozsahu spisového materiálu i předpokládaná délka zprávy o stavu věci," uvedl mluvčí soudu.

Odvolání proti původnímu rozsudku podal obžalovaný Kramný, a to do všech výroků napadeného rozsudku. Odvolání směřující v neprospěch obžalovaného podal rovněž státní zástupce, a to do výroku o trestu a výroku o náhradě škody.

Víc než sto stran textu

Odvolání směřující ve prospěch obžalovaného podala také jeho matka Irena Rychlá, a to do výroku o vině a do výroku o trestu, uvedl již dříve mluvčí soudu. Podotkl, že odvolání obžalovaného Kramného čítá 124 stran textu a přílohy.

Ostravský krajský soud potrestal Kramného letos v lednu. Senát ho uznal vinným, že v červenci 2013 na dovolené v Egyptě zabil elektrickým proudem svou šestatřicetiletou manželku a osmiletou dceru. Obě byly nalezeny mrtvé v hotelovém pokoji.

Podle egyptských úřadů zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Žádný jed ale tamní experti neobjevili. Těla po převozu do Česka pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem.

Zaplatí osm miliónů

Kramný také musí podle rozhodnutí ostravského soudu zaplatit příbuzným své ženy celkem osm miliónů korun. Kramný od počátku vinu popíral, tvrdil, že celá rodina měla žaludeční problémy.

Související téma:

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Kramný na pravomocné rozhodnutí soudu čeká ve vazbě. Před soudem stane v červnu také za křivé obvinění policistů. Při vyšetřování tvrdil, že byl při jednom z výslechů vystaven ponižování a policejnímu násilí. To se neprokázalo. Proto byl Kramný obviněn a později i obžalován. Tímto případem se bude zabývat Okresní soud v Ostravě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám