Hlavní obsah

Na příbuznou zaútočil sekyrou, k vraždě se přiznal. Hrozí mu až 20 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Zhruba třicetiletý muž v obci na Vyškovsku podle policie zavraždil svoji přes 80 let starou příbuznou. Muž na ženu zaútočil sekerkou, za vraždou byly údajně dlouholeté spory. K vraždě se zadržený přiznal. Je ve vazbě, hrozí mu až 20 let vězení. Informoval o tom policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K případu nahlášeného zranění ženy policisté vyjížděli na konci října. Od záchranářů na místě se dozvěděli, že žena nejeví známky života. „Na dvoře pak narazili na muže, který byl evidentně pod vlivem alkoholu, později nadýchal dvě promile. Podezřelý byl zadržen, policistům se k útoku doznal,“ uvedl mluvčí.

Kriminalisté následně zjistili, že s obětí měl dlouhodobé rozpory. Týkaly se jeho způsobu života i výchovy dětí. V osudný den pracoval na dvoře, večer se opět pohádal se svou příbuznou.

Za vražedný útok sekerou padl v Plzni výjimečný trest

Krimi

„Následně podle jeho výpovědi odešel do kůlny pro sekyru s tím, že s ní chtěl seniorku pouze postrašit. Nakonec ale na ženu zezadu zaútočil. Později u výslechu nedokázal svůj zkrat vysvětlit jinak než zatměním,“ uvedl mluvčí.

Muže policisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy, skončil ve vazbě. Hrozí mu až dvacetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám