Hlavní obsah

Vlak se na Příbramsku srazil s nákladním autem, skoro se převrátil

Novinky, ok, jap
Příbram
Aktualizováno

Osobní vlak se v pátek srazil s nákladním autem na Příbramsku. Podle prvních informací jsou čtyři lidé zraněni.

Osobní vlak se v pátek srazil s nákladním autem na PříbramskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před polednem u Staré Huti na silnici číslo 114. Podle informací reportéra Novinek z místa vlak vykolejil a téměř se převrátil. Přejezd je na silnici, která vede k firmě, a je zabezpečen pouze výstražnými kříži.

Záchranáři na místo poslali kromě sanitek také vrtulník, ten však nakonec nebyl potřeba. „Ošetřili jsme čtyři lehce zraněné,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Osobní vlak se při nehodě převrátil.

Podle Effenbergerové nebyl řidič náklaďáku zraněn, ale z preventivních důvodů byl přesto převezen do nemocnice. Strojvedoucí utrpěl tržnou ránu na ruce a lehce zraněni byli také dva cestující. Všechny převezly sanitky do nemocnice v Příbrami.

Příčiny nehody zatím nejsou známy. „Jeden ze tří vagonů vykolejil. Ve vlaku jeli dva cestující a tři zaměstnanci drah. Dechová zkouška byla u řidiče nákladního auta negativní,“ doplnila mluvčí policie Monika Schindlová.

Svědci nehody vyrazili na pomoc zraněným. „Stáli jsme ve dvoře firmy, když jsme uslyšeli dlouho troubit vlak. Podívali jsme se k přejezdu a vlak zrovna najel do přívěsu nákladního auta. Běželi jsme na místo, rozbili okno a pomohli jsme lidem ven,“ řekl Novinkám očitý svědek nehody.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že škoda na vlaku byla odhadnuta na více než 10 milionů korun, na nákladním automobilu 300 tisíc.

Podle webu Českých drah je zavedena náhradní autobusová doprava. Kvůli uzavřené silnici autobusy nezastavují v zastávkách Malá Hraštice, Mokrovraty a Stará Huť.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nákladní auto převáželo palety.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Osobní vlak se při nehodě převrátil.

V Austrálii vykolejil rychlík se 160 cestujícími, dva mrtví

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám