Hlavní obsah

Na Přerovsku havaroval vyhlídkový balón, při nouzovém přistání strhl dráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodávku elektrického proudu do dvou obcí přerušila v pátek večer havárie horkovzdušného balónu, který musel neplánovaně přistát u Žeravic nedaleko Přerova a přetnul tam dráty elektrického vedení. Nikdo z osmičlenné posádky nebyl zraněn, řekl v neděli policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda horkovzdušného balónu se u Žeravic stala v pátek krátce před 18:00.

„Vyhlídkový let balónu z Olomouce byl dle jeho pilota nucen přistát z důvodu hrozící lokální bouřky. Při přistávacím manévru však údajně vlivem neočekávaného poryvu větru a turbulence mělo dojít k náhlému propadnutí balonu v letové výšce,” uvedl Kořínek.

Koš balónu narazil do střechy domu a následně i do elektrického vedení. „Poškozením hřebenové tašky na domě vznikla škoda předběžně vyčíslená na tisíc korun. Přetržením elektrického vedení a následného přerušení dodávky elektřiny do obce Žeravice a části obce Kokory byla způsobena dosud nevyčíslená škoda," podotkl Kořínek.

Alkohol u 54tého pilota balónu policisté vyloučili dechovou zkouškou. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření, které policisté provádí ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Případná právní kvalifikace nebyla dosud stanovena,” řekl Kořínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám