Hlavní obsah

Na Přerovsku byla obviněna žena, která prodávala závadný alkohol

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Policisté v pondělí obvinili v souvislosti s případy otrav metanolem ženu z Brodku u Přerova. Počet obviněných na Přerovsku se tak rozrostl na tři. Již dříve tu byl obviněn třiačtyřicetiletý muž z Lipníku nad Bečvou a pětačtyřicetiletý muž z Přerova.

Foto: Policie ČR

Odebírání vzorků závadného alkoholu. Ilustrační foto.

Článek

„V případě ženy se jednalo o takzvanou malou rybu, která závadný alkohol prodávala. Nebyl proto podán návrh na její vzetí do vazby a je stíhaná na svobodě,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Oba muži i žena jsou obviněni z ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Hrozí jim až deset let vězení. U mužů policie podala návrh na vzetí do vazby, ale nebyl soudem akceptován.

„Pětačtyřicetiletý muž, který byl obviněn již v pátek, byl v pondělí opět zadržen a bylo mu rozšířené obvinění o další provozovnu na Přerovsku, do které distribuoval alkohol. Nyní je v policejní cele a opět bude podán návrh na jeho vzetí na vazbu,“ uvedla Štrbáková s tím, že vzhledem k závažnosti případů nelze zatím zveřejnit podrobnější informace.

Policisté v Olomouckém kraji pokračují v kontrolách. „Jen za uplynulých 24 hodin zkontrolovali celkem 459 provozoven. Do akce jich bylo zapojeno 121,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám