Hlavní obsah

Na Prachaticku havarovala převozní sanitka, zemřela pacientka

Právo, Novinky, ok, kal
Prachatice
Aktualizováno

Převozní sanitka havarovala ve čtvrtek ráno na Prachaticku. Jedna převážená pacientka zemřela, druhý pacient byl lehce zraněn.

Foto: Policie ČR

Havarované sanitka

Článek

Nehoda se stala mezi obcemi Chlum a Volary na Prachaticku kolem půl osmé ráno. Šlo o sanitku dopravní služby, která vezla dva pacienty. Na pomoc vyjely tři posádky záchranné služby.

Senior zřejmě nedal přednost kamionu, na místě zemřel

Krimi

„Čtyřiaosmdesátiletá žena bohužel nejevila známky života, utrpěla závažná poranění hlavy neslučitelná se životem, a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat její smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Foto: Policie ČR

Havarované sanitka

Stejně starý pacient utrpěl podle ní lehké poranění ruky a trupu a po ošetření byl převezen do prachatické nemocnice. Řidič byl převezen kvůli těžké posttraumatické stresové reakci do téže nemocnice.

Co přesně za nehodou stálo, vyšetřují policisté. Svou roli ale s největší pravděpodobností sehrála vysoká rychlost i namrzlá silnice. „Řidič sanitky při průjezdu zatáčkou vylétl mimo silnici a převrátil se na bok,“ řekla Lenka Krausová, mluvčí jihočeské policie s tím, že řidič i převážení pacienti byli připoutaní.

„U 31letého řidiče byla provedena zkouška na alkohol s negativním výsledkem,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám