Hlavní obsah

Na policejní auto v Ostravě se zřítil třiapůltunový kontejner

Právo, Pavel Karban
Ostrava
Aktualizováno

Tři policisté z Ostravy se v úterý dopoledne takříkajíc podruhé narodili. Při jízdě ve služebním autě na ně spadl tři a půl tuny vážící kontejner. Z nehody vyvázli zdraví a živí, pouze řidič policejní octavie měl poraněnou ruku od střepů.

Na policejní auto spadl kontejnerVideo: Pavel Karban/HZS Moravskoslezského kraje, Právo

 
Článek

Ke kuriózní nehodě došlo před 11. hodinou u křižovatky ulic Švermova a Novoveská v Ostravě-Mariánských Horách. „Bylo to nepříjemné. Viděl jsem, že ten kamion už jede nestandardně, nevypadalo to vůbec dobře,“ popsal policista Jakub Ouzký.

Právě on řídil služební vůz. „Napadlo mě, že jediné, co mi zbylo, je, že můžu šlápnout na brzdy a zkusit se mu vyhnout. To se naštěstí aspoň částečně povedlo, protože kdyby se to nestalo, tak nám to asi spadne celé na střechu. Takže to dopadlo dobře,“ dodal a potvrdil, že zranění má pouze on.

Policejní auto v Opavě bouralo při cestě k zásahu

Krimi

Proč k pádu ocelového kontejneru určeného na starý papír došlo, není jasné. „Asi to bude na expertízu, ale myslím, že tohle by se určitě nemělo stát, takže tam k nějakému pochybení mohlo dojít,“ míní policista.

Podle svědků vezlo nákladní auto dva kontejnery. Na policejní vůz mu spadl ten z přívěsu poté, co se údajně vysokou rychlostí vřítil do zatáčky. Z poničeného policejního auta sundali kontejner hasiči pomocí přivolaného jeřábu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na policejní auto se zřítil kontejner

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Reklama

Související články

V Brně se srazily tramvaje, pět zraněných

V centru Brna se v pondělí ráno srazily dvě tramvaje. Záchranka přepravila tři lidi do nemocnice, další dva ošetřila na místě. Okolnosti nehody policie...

Výběr článků

Načítám