Hlavní obsah

Na opravě mostu ve Studénce pracovaly tři firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na opravě mostu, který se v pátek zřítil před vlak EuroCity pracovala kromě Dopravních staveb Ostrava a firmy Bögl & Krýsl další společnost. Podle TV Nova je jí ostravský Katanreb. Její zaměstnanec při zřícení konstrukce přišel o nohu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

Dvaadvacetiletý dělník Štefan Kovalčík utrpěl vážná zranění a byl převezen do novojičínské nemocnice. Je ve vážném stavu.

Podmínky na stavbě řeší i Inspektorát bezpečnosti práce v Ostravě.

Mluvčí novojičínské policie Miroslava Šálková Michálková řekla, že zatím nemá informace o třetí firmě, která by na mostu pracovala. Řekla jen, že se při nehodě skutečně zranili někteří stavební dělníci.

V době neštěstí na stavbě pracovali také dělníci firmy Bögl & Krýsl. Ta byla dodavatelskou společnosti Dopravních staveb Ostrava, která měla opravu na starosti.

Most, který byl součástí silnice do Příbora, se opravoval několik měsíců. Podle dosavadních výsledků šetření byla zřejmě špatně zajištěna statika mostu. Stavba se zřítila v pátek dopoledne, následně do ní narazil vlak EuroCity. Sedm lidí při neštěstí zemřelo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám