Hlavní obsah

Na nádraží v Hradci Králové hořel vlak

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Na manipulační koleji hlavního nádraží v Hradci Králové hořel v neděli brzy ráno vagón osobního vlaku. Na místě zasahovaly jednotky drážních a krajských hasičů. Příčina požáru zatím není známa. Oheň byl ohlášen krátce před čtvrtou hodinou ranní.

Článek

"Naši hasiči tam byli prakticky bezprostředně po zjištění požáru a zabránili mnohem větším škodám," řekl Právu mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Pětivozová souprava byla odstavena na manipulační koleji a připravena k připojení k dopolednímu rychlíku z Jihlavy. Oheň vznikl uvnitř prostředního vozu v prostoru sedaček a prakticky zničil interiér vagonu.

"Tam je vyčíslená škoda na milión a půl, dalších dvě stě tisíc škody je na vedlejším vagónu, který plameny částečně také zasáhly," uvedl Kubala.

Příčiny požáru jsou předmětem vyšetřování, Kubala se ale domnívá, že za událostí je pravděpodobně to, že do vozu vnikly cizí osoby a oheň způsobily buďto z nedbalosti, nebo úmyslně. "Je to i jedna z vyšetřovacích verzí," dodal s tím, že provoz na trati nebyl nijak omezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám