Hlavní obsah

Na matku s dítětem v kočárku se zřítilo lešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Z hrubé stavby na Internacionální ulici v Praze 6 se v pondělí dopoledne zřítilo lešení. Trubky zasáhly mladou matku s kočárkem, která šla právě kolem. Příliš nechybělo a policisté, kteří přijeli na místo vyšetřovat, byli sami zraněni.

Foto: obec Přepychy (archiv)

Koncert Štěpánských koledníků odstartuje záchranu varhan v Přepychách

Článek

"Událost ze Suchdola nám lidé oznámili v 10:12. Zatím však nemám bližší informace, protože náš lékař je ještě na místě," potvrdil krátce poté mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř.

Policista na místě neštěstí Právu řekl, že matka vyvázla s lehčím zraněním. Dítě z kočárku však má mít přeražené obě nohy. Uhlíř později upřesnil, že dvouletá dívenka patrně utrpěla zlomeninu stehenní kosti.

"Náš lékař ji předal na dětské ARO motolské nemocnice. Podle vyjádření zasahujícího lékaře by holčička takto razantní úder, pokud by byl směřován na hlavu, neměla šanci přežít," podotkl Uhlíř.

"Holčička má vážné zlomeniny obou stehenních kostí. Její stav je velmi, velmi vážný," upřesnila později mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Stavba obytného domu zatím sahá do výšky tří pater. "Je to hrozné. Sám sem chodím s dětmi na procházku," sdělil své dojmy jeden z místních obyvatel.

Neštěstí mohlo být ještě větší

Policisté, kteří na místo přijeli, byli taktéž v ohrožení. Jak očitý svědek vypověděl, část lešení, která zůstala stát, se zhruba po třičtvrtě hodině uvolnila. "Zrovna foukal vítr, který s lešením znovu hnul. Naštěstí se zachytilo o jednu z traverz," popsal s tím, že policisté stáli přímo pod ním.

Dělníci, kteří na stavbě pracovali, se podle něj raději drželi v pozadí.

Neštěstí se zřejmě bude vyšetřovat pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti, případně z obecného ohrožení, řekla ČTK Eva Miklíková z pražské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám