Hlavní obsah

Na kraji lesa jsou vlci, volala žena z Ostravy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Na kraji lesa jsou vlci. Takové oznámení přijali na začátku tohoto týdne strážníci v Ostravě. Následně se v tamním lesoparku rozeběhlo pátrání a městská policie začala projíždět kamerové záznamy z okolí. Pátrání bylo úspěšné, ale z údajných vlků se nakonec vyklubaly lišky.

Z vlků se vyklubaly liškyVideo: MP Ostrava

 
Článek

Výskyt vlků oznámila strážníkům v pondělí padesátiletá žena z Ostravy-Poruby s tím, že šelmy spatřila z okna svého bytu v okrajové části této městské čtvrti.

Fotopasti potvrdily usazení vlků na Liberecku

Domácí

„Žena strážníkům označila místo, kde mělo dojít k výskytu zvířat. Hlídka samotná se pak vydala na místo určené oznamovatelkou s cílem provést pátrání. Po nějaké době narazil jeden člen hlídky, který je shodou okolností myslivcem, na stopy zvěře. Bližším ohledáním zjistil, že se jedná skutečně o stopy psovité šelmy. Nešlo však o stopy vlka, ale o stopy lišky,“ uvedl mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů.

Sebrala jsem lišce zajíce, dejte mi ochránce přírody, volala žena na linku 156

Krimi

Strážník posléze lišky také spatřil ukryté v křoví. Ty se před ním daly na útěk. „Zjištění strážníků na místě bylo i následně potvrzeno strážníkem obsluhujícím kamerový systém. Ten na kamerách v houští rovněž spatřil lišku, hned s několika mláďaty,“ dodal Machů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám