Hlavní obsah

Na internetu zaplatila za štěně, na adrese ani pes neštěkl

Právo, jr

Na internetu si domluvila koupi štěněte a zaplatila za ně 14 tisíc korun. Vyjela pro pejska do ciziny, ovšem vrátila se s prázdnýma rukama, a tak šla na policii. Takový je ve zkratce příběh šestačtyřicetileté ženy ze Zlínska, která se stala obětí dalšího internetového podvodu.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Policisté ze Zlína se zabývají oznámením šestačtyřicetileté ženy z obce poblíž Luhačovic, která zatoužila po štěněti, zaplatila za něj zálohu a přišla o téměř čtrnáct tisíc korun,“ sdělila ve čtvrtek Právu mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Žena našla o Vánocích na sociální síti inzerát na prodej štěňat německé rasy. Štěňata nabízela k prodeji chovatelka ze zahraničí. Zájemkyně inzerentku oslovila a ptala se na cenu. „Cena byla stanovena na 1200 USD s tím, že majitelka psů požaduje zaplatit předem zálohu ve výši 600 USD. Domluvily se na platbě prostřednictvím společnosti zajišťující rychlé převody peněz do zahraničí, kam také kupující zaslala dohodnutou částku,“ uvedla Kozumplíková.

Kam do zahraničí žena pro štěně cestovala, policisté na dotaz Práva odmítli specifikovat s ohledem na vyšetřování.

Inzerentka přestala komunikovat

„K předání pejska a doplatku 600 USD mělo dojít osobně, v zahraničí, poblíž místa bydliště prodejkyně, kam se kupující společně s manželem vydala koncem ledna. Ovšem na uvedené adrese bydlela jiná žena, která neznala nikoho, kdo nabízí k prodeji inzerovaná štěňata. Žena tedy zkusila zavolat na číslo mobilního telefonu, které jí prodejkyně sdělila. Telefon však zvedl cizinec, který prodejkyni také neznal,“ vylíčila příběh podvedené policejní mluvčí.

Domů se tak zájemkyně s manželem vrátila s nepořízenou. Když chtěla s inzerentkou komunikovat prostřednictvím sociální sítě, žena si ji zablokovala a přestala jí odpovídat.

„Zlínští policisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Pokud se jim podaří vypátrat pachatelku, hrozí jí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám