Hlavní obsah

Na dálnici havaroval kamión, vytekla z něj nafta

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPATOV

Další vážná havárie kamiónu se stala v úterý v noci na dálnici D2 u Opatova na Brněnsku. Maďarský kamión řízený pětadvacetiletým řidičem náhle vyjel z jízdního pruhu, poškodil dálniční hlásič, přerazil svodidla a skončil mimo dálnici převrácený na boku.

Článek

"Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 4:28 hodin a na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů. Při havárii se utrhla kabina tahače a z proražené palivové nádrže uniklo do půdy zhruba 700 litrů nafty. Z poškozeného návěsu se vysypal i náklad železných profilů," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Nafta naštěstí neunikla do dálniční dešťové kanalizace ani do povrchových vod, palivo se však rozstříklo po poli a vsáklo se do půdy na ploše zhruba 30 krát 6 metrů.

Podle rozhodnutí odboru životního prostředí Městského úřadu Židlochovice byla k likvidaci kontaminované zeminy povolána odborná firma specializující se na likvidaci ekologických havárií. Řidič kamiónu vyvázl bez vážnějšího poranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám