Hlavní obsah

Na dálnici D1 se převrátil kamión s 650 prasaty

Právo, Novinky, Jana Pechová, Petr Nový
Velký Beranov
Aktualizováno

Na dálnici D1 se převrátil směrem na Brno v úterý ráno kamión převážející prasata. Nehoda se stala na 126. kilometru na úrovni Řehořova. Automobil převážel stovky kusů prasat.

Foto: Jana Pechová, Právo

Článek

„Nehoda se stala před půl šestou ráno. Kamión v té chvíli převážel 650 prasat, která po karambolu zůstala zaklíněná ve voze a na vozovku se nerozutekla,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Foto: Jana Pechová, Právo

Hasiči přivolali specializovanou firmu a také veterináře. Zvířata bude potřeba přeložit do přistaveného automobilu. Většina z nich ale nehodu nepřežila.Selata mířila v kamiónu s německkou poznávací značkou z Dánska někam na jih Evropy.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vyprošťování havarovaného kamiónu

Podle dostupných informací kamión vyjel z dálnice kde havaroval v příkopu. Speciální firma bude kamión dopoledne vyprošťovat. Práci komplikovala skutečnost, že návěs, v němž byla selata umístěna ve třech patrech, je z hladkého hliníku a nedalo se s ním snadno manipulovat. Vyprošťování tak zabralo čtyři hodiny.

Při nehodě nebyl podle hasičů nikdo zraněn.  Provoz byl omezen do jednoho pruhu, při vyprošťování musel být provoz zcela zastaven.

Reklama

Výběr článků

Načítám