Hlavní obsah

Na D1 spadlo auto z mostu a zablokovalo provoz

Novinky, alt, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dálnici D1 ve směru na Ostravu spadlo ve čtvrtek ráno z mostu auto. Jelo po silnici, která vede nad dálnicí na 202. kilometru u obce Šlapanice. Do auta na dálnici narazila Škoda Octavia. Několik aut se srazilo i na silnici, z níž vůz spadl.

Článek

"Při nehodě na dálnici se jeden člověk zranil. Auto skončilo převrácené na střeše," řekl Novinkám mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Podle informací jihomoravské policie bylo zraněno více lidí, nikdo vážně. 

První nehoda se stala kolem půl sedmé ráno na mostu přes dálnici. Podle policie je možné, že na mostě ležela námraza. Po nárazu se jeden vůz zřítil na dálnici, kde zůstal ležet na střeše. Dopad auta způsobil další nehodu. Při brzdění a úhybných manévrech havarovaly další čtyři vozy.

Policisté u všech řidičů provedli dechové zkoušky na alkohol s negativním výsledkem. Dálniční nadjezd byl po nehodě uzavřen, na dálnici policisté provoz omezili, neprůjezdný byl jeden jízdní pruh. Dlouhé kolony se ale nevytvořily.  

Na silnici, která vede nad dálnicí, se podle informací Novinek srazil autojeřáb Praga V3S právě s autem, které následně spadlo na dálnici.

Na českých silnicích hrozí ve čtvrtek ráno náledí. Mokrá vozovka v noci namrzla. Náledí je na některých místech ve východních a severních Čechách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám