Hlavní obsah

Na Bruntálsku vzplály stroje uprostřed lesa

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá Voda (Bruntálsko)

Minimálně pětimiliónovou škodu napáchal v pondělí odpoledne požár na lesní technice a porostu na Bruntálsku. Hasičům pomáhá s i vrtulník, plameny se jim ale stále nedaří uhasit.

Foto: HZS Moravskoslezského kraj

Ilustrační foto

Článek

V Dlouhé Vodě, místní části Města Albrechtice, zasahuje zhruba od 15 hodin 10 hasičských jednotek. „K požáru harvestoru, štěpkovače a vyvážečky v lesním porostu byly postupně vyslány jednotky ze stanic v Krnově a Bruntále spolu s dobrovolnými hasiči z Vrbna pod Pradědem, Třemešné, Slezských Rudoltic, Osoblahy, Města Albrechtice, Liptaně, Krnova a Jindřichova,“ sdělil zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Dodal, že hasiči museli ihned po příjezdu požár ohraničit a aktivně bránit jeho rozšíření hlouběji do lesa. „Vlivem vysokých teplot rovněž docházelo k explozím pneumatik na hořících strojích,“ upozornil s tím, že před 17. hodinou byl požár lokalizován a už se dále nešíří. „S celkovou likvidací pomáhá na místě vrtulník Policie ČR s bambi vakem,“ uvedl.

Škoda, kterou plameny nadělaly, je předběžně odhadnuta na pět miliónů korun. Příčina vzniku je v šetření. „Během zásahu byl lehce zraněn jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů, kterého záchranná služba ošetřila na místě,“ informoval Kozák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám