Hlavní obsah

Na brněnském hřbitově našli upálenou ženu

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Hrůzná tragédie se odehrála ve středu časně ráno na Ústředním hřbitově v Brně, kde jedna z návštěvnic našla tělo upálené ženy, které leželo na chodníku. Podle předběžných informací policie šlo zřejmě o sebevraždu, protože vedle ženy zůstal kanystr se zbytky technického benzínu.

Článek

"Zatím neznáme ani totožnost ženy, ani motiv jejího hrozného činu. Jen víme, že v úterý večer tu její tělo nebylo a k upálení muselo tedy dojít buď v noci z úterý na středu nebo ve středu časně ráno. Nenašli jsme ani doklady, ani dopis na rozloučenou, jen zbytky benzínu v kanystru," potvrdil Mojmír Popp z brněnské policie.

Na místo okamžitě vyrazili policisté, kteří uzavřeli okolí. Podle jejich zjištění žena uhořela na lavičce před jedním z pomníků.

Ranní informace policie hovořily o tom, že oblečení neznámé ženy mohlo chytnout od svíčky, kterou zapalovala. Další výsledky pátrání však ukázaly na to, že její smrt nebyla náhodná a že šlo s největší pravděpodobností o sebevraždu.

Dopis na rozloučenou se nenašel

"Ještě teď se z toho klepu. My máme hrob nedaleko a kdybych ji našla já, tak bych tu asi omdlela. Nechápu, že tak mladý člověk si sáhne na život a dokáže se zapálit. Vždyť ta bolest musí být hrozná. Navíc si myslím, že z každého problému je nějaké východisko," sdělila třesoucím se hlasem 82letá Anežka Ostřádalová z Brna.

Pokud by se potvrdila verze sebevraždy, je jisté, že nešlo o demonstrativní smrt. Žena navíc zřejmě nezanechala dopis na rozloučenou.

"Prohledali jsme i kontejnery na odpadky, ale zatím jsme nenašli nic, co by vysvětlovalo tuto smrt. Hledali jsme i léky, obaly od léků nebo nějaký doklad či dopis, ale bezvýsledně," dodal jeden z kriminalistů, kteří tragédii vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám