Hlavní obsah

Na Blanensku hořela stodola, zásah komplikoval mráz

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov u Macochy

Vyhlášení druhého stupně požárního poplachu a zásah deseti jednotek si v sobotu nad ránem vyžádal požár stodoly v Ostrově u Macochy na Blanensku. Po příčině neštěstí se pátrá. Škody půjdou do statisíců korun. Hasiči nasadili proti ohni tři vodní proudy. Potřebovali posily.

Foto: HZS JMK

Likvidaci požáru stodoly v Ostrově u Macochy komplikoval mráz.

Článek

Velitel zásahu požádal o posilové jednotky, protože likvidace plamenů za situace, kdy teplota vzduchu dosahovala –14 stupňů Celsia, byla obtížná.

Při hašení se všichni častěji střídali. Dobrovolná jednotka z Olomučan vytvořila pro hasiče zázemí s občerstvením včetně horkého čaje a kávy.

U Nejdku na Karlovarsku v noci hořela chata

Krimi

„Při zásazích v mrazech musíme také dbát na to, aby nám voda nezamrzala jak v čerpadlech, tak i v hadicích. Na požářišti při hašení pak voda zamrzá a hrozí zranění například při uklouznutí,“ řekl Právu mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Upřesnil, že na místě likvidovaly požár dvě profesionální a osm dobrovolných jednotek hasičského sboru.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Kladensku hořela stodola

K rozsáhlému požáru v Dolanech na Kladensku vyjelo v sobotu ráno několik jednotek hasičů. Hořela stodola v zástavbě dalších domů, hasiči vyhlásili II. stupeň...

Výběr článků

Načítám