Hlavní obsah

Myslivec na honu na Kutnohorsku zastřelil kolegu. Policie ho posílá před soud

Kutná Hora

Policie obvinila a navrhla obžalovat myslivce, který podle ní zastřelil v lednu na Kutnohorsku jiného lovce. Na dotaz Novinek to v pátek řekla mluvčí policie Vendulka Marečková. Muži hrozí až šest let ve vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě získaných informací a výsledků znaleckých kriminalistických expertiz vše nasvědčuje tomu, že příčinou události byla nesprávně vedená střelba jednoho z účastníků lovu, následkem čehož došlo ke smrtelnému poranění jiného účastníka lovu,“ informovala Marečková.

Policisté střelce obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti a na začátku srpna podali návrh na obžalobu státnímu zastupitelství. Myslivci hrozí až šest let vězení, protože byl obviněn v druhém odstavci, který říká, že dotyčný porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce. Alkohol myslivec během honu nepil.

Třiasedmdesátiletý myslivec byl smrtelně postřelen na honu 20. ledna u obce Chlístovice na Kutnohorsku. Záchranáři vyrazili na místo, ale zraněnému muži již nemohli pomoci. Zajišťování stop trvalo tehdy celé odpoledne. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám