Hlavní obsah

Muži napadli u rybníka ornitology. Mysleli si, že týrají labutě

Prostějov

Snaha ochránit labutě vedla v neděli na Prostějovsku k napadení ornitologů, kteří vodní ptáky zrovna kroužkovali. Útočníci se domnívali, že skupina, která ptáky kroužkovala, je týrá. Nikdo nebyl naštěstí vážně zraněn a policisté případ nakonec řeší jako přestupek.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Čtveřice členů České společnosti ornitologické vyrazila kroužkovat labutě v neděli na Podhradský rybník v Plumlově. Jednačtyřicetiletý a 15letý ornitolog tam zasedli dvě labutě, aby je znehybnili a mohli označit. Toho si všimli dva muži ve věku 45 a 51 let, kteří byli v nedalekém autokempu.

„Starší z „útočníků“ měl patnáctiletého kroužkovatele udeřit a po uchopení za triko s ním prudce smýknout do strany, až ten upadl ze znehybněné labutě,“ uvedl mluvčí policie František Kořínek.

Následně muž napadl i 43letou spolupracovnici ornitologů. Ti se však začali bránit a ránu dostal také starší z útočníků. Jeho kamarád incidentu přihlížel a do fyzického útoku se nezapojil. Ošetření nikdo z nich podle policie nepotřeboval. Patnáctiletému ornitologovi vznikla škoda na roztrženém triku ve výši 300 korun.

Jednapadesátiletý útočník byl opilý, policie mu naměřila přes dvě promile.

„Policisté případ šetří pro podezření z přestupků proti občanskému soužití a proti majetku,“ uzavřel Kořínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám