Hlavní obsah

Muži, který svou matku uhodil čtyřikrát kladivem, hrozí až 18 let

– Brno
Právo, Linda Kmeťová

Alkohol a frustrace ze ztráty práce stály podle všeho za rodinnou tragédií, která se odehrála v květnu na Brněnsku. Podle obžaloby tam třiatřicetiletý Martin T. vzal kladivo na svou matku a čtyřikrát ji uhodil do hlavy. Ze svého činu se nezdárný syn ve středu začal zpovídat před brněnským Krajským soudem, za pokus vraždy mu hrozí až 18 let.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž den před útokem ztratil práci a také bydlení. V podnapilém stavu pak vyrazil navštívit svou matku. „Řekla jsem mu, že si má najít novou práci, protože u mne bydlet nemůže,“ ozřejmila před soudem žena, co zřejmě zavdalo příčinu následnému útoku.

Matčino odmítnutí muže totiž podle státní zástupkyně naštvalo, při cestě ze záchodu si proto nachystal kladivo a dle obžaloby s ním matku čtyřikrát udeřil do hlavy. Otřesená žena naštěstí ještě stačila z bytu vyběhnout a schovala se u sousedky, odkud si zavolala sanitku.

Podle příbuzných měl mladý muž s alkoholem problémy, a když se napil, byl agresivní. „Nikdy předtím ale nikoho nenapadl,“ shodli se při výpovědi jeho matka a sestra.

V minulosti byl pouze dvakrát trestán za vojenské přečiny. U soudu se muž kál a pokouší se najít k matce cestu nazpět. Píší si dopisy, do vyšetřovací vazby ho však navštívit nepřijela.

„Momentálně je pro mě tenhle čin neodpustitelný,“ měla jasno o vině matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám