Hlavní obsah

Muže ze Sokolova obvinili z oloupení vlastní babičky

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarští kriminalisté obvinili z loupeže 28letého muže ze Sokolova, který podle nich obral o platební kartu svoji vlastní, 79letou babičku.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policistů mladý muž v pondělí 5. března přišel v Sokolově do bytu své babičky, které vzal ze stolu mobilní telefon a poté po ní požadoval peníze. „Po sdělení ženy, že žádné peníze nemá, jí měl vulgárně nadávat a vydírat ji s tím, že pokud mu nedá peníze, vezme jí mobilní telefon. Muž měl po seniorce nadále opakovaně požadovat peníze a užít k tomu i násilí,“ řekla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Následně se podle mluvčí přesvědčil o tom, že babička žádné peníze nemá – prohledal jí kabelku. „Poté jí měl vzít alespoň platební kartu a z bytu odejít,“ dodala Krejčí s tím, že důchodkyně vyhledala lékařské ošetření v sokolovské nemocnici.

Osmadvacetiletého muže ještě téhož dne ve večerních hodinách policisté zadrželi. Následující den si od kriminalistů vyslechl obvinění. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodala Krejčí. Podle ní se nyní bude rozhodovat o vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám