Hlavní obsah

Muže z Písecka zadrželi kvůli padělání bankovek. Některé mohou být v oběhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Policie zajistila 33letého muže z Písecka, který podle ní padělal bankovky. V oběhu byly minimálně dvě desítky falešných bankovek. Kriminalisté uvedli, že muž vyráběl padělky bankovek v hodnotě 200, 500 a 1000 korun. Nyní mu hrozí až osmileté vězení. Policie o tom v pondělí informovala na svém webu.

Foto: Policie ČR

Padělané bankovky

Článek

„Je velmi pravděpodobné, že podezřelý udal do oběhu i další padělky, o kterých se policisté do současné doby nedozvěděli, případně se o jejich udání neúspěšně pokusil. Z tohoto důvodu kriminalisté žádají o jakékoliv informace od majitelů provozoven, ve kterých se muž pokusil padělky udat,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Největší tiskárna peněz světa krachuje

Ekonomika

Z vyšetřování vyplývá, že muž od letošního ledna vyráběl bankovky doma na barevné tiskárně. V několika případech se pokusil napodobit i některé ochranné prvky.

„Kriminalisté v bydlišti muže provedli domovní prohlídku, při které zajistili výpočetní techniku a několik kusů padělaných bankovek v různém stadiu vyhotovení,“ dodal Bajcura.

Patnáctiletý mladík z Karlovarska tiskl falešné peníze. Mohou být v oběhu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám