Hlavní obsah

Muže sraženého z mostu do Vltavy hledají potápěči v kalné vodě hmatem

Novinky, Marika Konárková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desítka potápěčů ve středu pátrala po dvaačtyřicetiletém muži, kterého v úterý večer srazilo auto z Mánesova mostu do Vltavy. Práci jim komplikuje silný proud a špatná viditelnost, kvůli níž se orientují hlavně hmatem. Pátrací akce pokračovala druhým dnem bezúspěšně.

Potápěči hledají ve Vltavě muže, kterého srazilo auto z mostu. Práci komplikuje silný proudVideo: Novinky

 
Článek

Potápěči se znovu vrátili na místo události a prohledávali úsek mezi Mánesovým a Hlávkovým mostem. Na místě zasahovali také pražští policisté ve spolupráci s hasiči a potápěči ze středních Čech. Pátrání bude pokračovat opět ve čtvrtek.

„Podmínky pro pátrání máme ztížené, viditelnost je kolem třiceti centimetrů, práci komplikuje i silný proud. V této viditelnosti prohledáváme dno pohmatem,“ přiblížil práci potápěč Marek Jošt z Poříčního oddělení Slapy.

Potápěči nejprve prohledávali okolí Mánesova mostu, poté postupovali po proudu řeky od Hlávkova mostu. Pracuje se s několika variantami, jednou z nich je i možnost, že muž v řece není a může být naživu.

„Přejeme si, abychom muže vypátrali, ať už zraněného, ale živého. Pátrání probíhá do doby, pokud je aspoň sebemenší naděje k vypátrání konkrétní osoby, proto nebudu spekulovat, kolik hodin nebo dní budeme hledat,“ uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

K příčině nehody policie mlčí

Ohledně vyšetřování příčin dopravní nehody je policie zatím skoupá na slovo. „Nebudeme předčasně spekulovat. Jsou stanoveny vyšetřovací verze, se kterými pracujeme,“ dodává Hulan.

Orientační dechovou zkoušku řidič vozu nepodstoupil s ohledem na zdravotní stav. Přítomnost alkoholu v krvi bude policie zjišťovat pomocí zajištěného krevního vzorku.

V úterý večer na Mánesově mostě najelo auto do lidí, dva srazilo do Vltavy. Přibližně čtyřicetiletou ženu našli hasiči po dlouhých minutách pátrání na hladině Vltavy u náplavky poblíž nemocnice Na Františku. Do nemocnice záchranná služba převezla také zraněného sedmašedesátiletého řidiče. Žena v noci na následky zranění zemřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám