Hlavní obsah

Muže podezřelého z vraždy seniorky na Svitavsku dopadli po 14 hodinách

Právo, Zdeněk Seiner

Pardubičtí krajští kriminalisté ve spolupráci se svitavskými kolegy ve čtvrtek zadrželi muže podezřelého z vraždy 85leté ženy z Březové na Svitavsku. Dopadli jej po 14 hodinách po činu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po předložení důkazů a indicií, svědčících o jeho účasti na smrti poškozené, se k činu doznal,“ řekla Právu Jitka Vavřinová, mluvčí pardubického policejního ředitelství.

„Do domu ženy se ve středu 25. září vloudil pod smyšlenou záminkou a využil toho, že jej žena z minulosti znala. Z bytu si odnesl několik tisíc korun, ze kterých stačil do svého zadržení větší část utratit a použít pro svoji potřebu. Obviněný muž se ke spáchání činu doznal a projevil lítost,“ dodala mluvčí.

Hrozí mu až dvacet let

V pátek večer dostal hradecký soud žádost o uvalení vazby na muže podezřelého z vraždy. Jakékoliv další informace, týkající se možného vraha i zavražděné odmítá momentálně policie sdělit.

Podle informací Práva ze zdroje blízkého vyšetřování byla stařenka zavražděna mimořádně trýznivým způsobem, objevili ji už ve středu. Muž podezřelý z vraždy byl policisty dopaden po 14 hodinách. „Muž je v případě prokázání viny ohrožen trestem odnětí svobody v trvání 12 až 20 let, případně trestem výjimečným,“ doplnila jen informaci Vavřinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám