Hlavní obsah

Muže na Šumpersku zavalil strom, který kácel kvůli kůrovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Strom zavalil v pondělí dopoledne muže, který v lese u Bedřichova na Šumpersku kácel stromy napadené kůrovcem. Utrpěl zranění, na jejichž následky zemřel. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči byli podle ní požádáni o pomoc při vyproštění muže krátce po 10. hodině. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní z Libiny.

„Muže ještě před jejich příjezdem zpod stromu vyprostili kolegové, kteří ho na kraji lesa objevili. Zahájili ihned resuscitaci a hasiči je postupně vystřídali. Za použití automatického externího defibrilátoru se muže pokoušeli oživit. To se jim však nepodařilo a po příjezdu zdravotnické záchranné služby lékař konstatoval, že muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí.

„Dvaašedesátiletý muž utrpěl devastující poranění hrudníku,“ dodal mluvčí olomoucké záchranky Zdeněk Hošák.

„Muž na místě kácel stromy napadené kůrovcem. Poněvadž byl na místě tragédie sám, nejsou zatím žádné další okolnosti známy. Příčiny policisté zjišťují,“ doplnila mluvčí policie Marie Šafářová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám