Hlavní obsah

Muž zemřel při likvidaci munice autogenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Při likvidaci cvičné munice v jedné z firem v Hrochově Týnci na Chrudimsku zahynul ve středu čtyřiatřicetiletý dělník. Ten autogenem likvidoval cvičnou munici. Při tom došlo k výbuchu, který muži způsobil smrtelné zranění.

Foto: Petr Nový, Novinky

Neštěstí vyšetřují také policejní pyrotechnici.

Článek

Neštěstí se stalo v areálu firmy Excalibur Army, ve které muž pocházející ze Slovenska pracoval. "Dopoledne utrpěl dělník smrtelný pracovní úraz," řekla mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková.

Případem se zabývají kriminalisté a pyrotechnici z východních Čech. Společnost Excalibur Army se zabývá prodejem techniky a materiálu ze zásob české armády. Provoz v Hrochově Týnci slouží k likvidaci kovového odpadu. Možnost, že by se v areálu zneškodňovala munice, její majitel Jaroslav Strnad popřel.

"Vracím se kvůli tomu neštěstí ze zahraničí, ale nic bližšího zatím nevím. V Hrochově Týnci se pouze zpracovává šrot, firma žádnou munici nelikviduje," řekl Strnad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám