Hlavní obsah

Muž z honičky na Strakonické se pokusil při zatýkání utéct

Praha
Aktualizováno

Při čtvrtečním zatýkání v obci Chodouň na Berounsku se 25letý Václav Hlinovský pokusil o útěk. Informovala o tom v pátek pražská policie. Před spravedlností prchal osm dnů poté, co po policejní honičce a střelbě na Strakonické ulici v Praze zemřela jeho spolujezdkyně.

Při zatýkání se hledaný z honičky ve Strakonické ulici pokusil znovu zmizetVideo: Novinky/Policie ČR

 
Článek

Mladík by ji dříve odsouzen za majetkovou trestnou činnost, převezli ho policisté po zadržení rovnou do věznice na Pankráci. Hlinovský utekl poté, co se ho v ukradeném autě 1. února snažila střelbou zastavit policie ve Strakonické ulici.

"I přestože kriminalisté během pátrání získali informaci, že by mohl být ozbrojen, při samotném zatčení u něj nebyla nalezena žádná střelná zbraň," sdělila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Hlinovský je podezřelý mimo jiné z násilí proti úřední osobě a krádeže. V minulosti byl údajně dvacetkrát stíhán pro majetkovou a násilnou trestnou činnost.

Minulou středu se policisté ve Strakonické ulici snažili zastavit ukradené auto, řidič ale začal ujíždět. Podle policie se srazil s policejním vozem a snažil se najíždět na policistu. Ten poté několikrát vystřelil na spodní část vozidla, řidič ale začal policistům ujíždět Strakonickou v protisměru.

Po několika stovkách metrů z auta vystoupil a utekl, ve voze zůstala mrtvá žena. O den později kvůli střelbě zahájila trestní řízení Generální inspekce bezpečnostních sborů pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Chytili uprchlíka z honičky na Strakonické

Pražská zásahová jednotka ve čtvrtek po sedmé hodině večer zadržela hledaného Václava Hlinovského. Pětadvacetiletý mladík minulý týden ve středu uprchl od...

Výběr článků

Načítám